Godnattpuss hälsar på Godnattpuss Sovrumsfärg Inspiration

Godnattpuss hälsar på: Från gulligt flickrum till tonårs-sofistikerat – hemma hos inredare, stylist & kreatör, Maria Sundberg Holm.

FRÅN GULLIG FLICKRUM TILL
TONÅRS-SOFISTIKERAT

Esters tonårsrum & Godnattpuss Sovrumsfärg

♥  Hon har kallats bland annat för drottningen av den neutrala paletten, så när det var dags för Marias dotter Ester att få ett eget tonårsrum och vi fick presentera Godnattpuss Sovrumsfärg, visste vi att det inte bara skulle vara eko-betygen av vår färg som skulle granskas. Även kulörens kvalité och uttryck skulle granskas ordentligt.

Men jag hoppar fram lite for fort nu.

Låt oss ta det från början

Maria, känd för många för sitt Instagram konto @tradgardsgatan6, är professionell inredare, stylist och kreatör. Hon har länge varit miljömedveten (långt innan Instagram till och med), förordat återbruk och secondhand och varit mycket hands-on när det gäller renovering.

En masterclass för den neutrala stilen 

Att besöka Marias hem, där hon ofta experimenterar med olika material och arbetar fram nya looks, som senare kan användas professionellt, känns som att kliva in i en masterclass för hennes designsignatur – den neutrala stilen.

Kombinationer av trägolv, stuckatur, listverk, breda väggar, höga fönster och textiler har omsorgsfullt behandlats på olika sätt, för att ge en harmonisk helhet. ”Flowet” från rum till rum är nästan musikaliskt vacker. Det finns pauser vid inbjudande sittplatser, korridorer där ljuset leker och drar dig nyfiket fram till nästa rum, lugna, konstnärliga stilleben att vila ögonen på och vaser, både stora och små, med egenodlade blomsterjuveler, generöst arrangerade på olika avställningsytor.

Inte konstigt då att när det har blivit dags för dottern, Ester, att ta sitt sovrum från gulligt till tonårs-sofistikerat så är det en neutral kulör, med djup pigmentering som efterlyses.

Fr vänster: Maria Holm från @tradgardsgatan6 & Sarah från Godnattpuss kikar på färgprover
Godnattpuss doftljus & sovrumsfärg

Godnattpuss färgkollektion

Esters rum har ett stort, spröjsat fönster, med utsikt över sekelskiftsvillans prunkande trädgård, men i våra breddgrader, där det kallare vinterljuset präglar nästan halva året är det viktigt att hitta en färg till väggarna som kan skänka lite värme på vinter utan att det blir för gultonad på sommaren. Därför föll valet på kulören Drömsyn, från Godnattpuss färgkollektion – en ljus kulör, med en touch av grått, men ändå varm.

maria_citat

Enkel att måla med

– Väggarna i Esters rum hade tidigare målats med kalkfärg och det var både praktiskt och tidsbesparande att det går att måla med Godnattpuss färg direkt, utan att göra något särskilt förarbete, berättar Maria.

En av de främsta prioriteringarna när Godnattpuss Sovrumsfärg skapades var att den skulle vara lika enkel att måla med som vanlig, icke-ekovänlig väggfärg.  

 – Jag som jobbar mycket med inredning har ju ibland möjlighet att lägga extra tid på lite krångligare appliceringstekniker, men det var så himla skönt att det inte behövs i det här fallet, fortsätter Maria. Väggarna under var redan hela och släta, så det var bara att hälla upp färgen, spä ut den med lite vatten och börja att rolla.

Fr vänster: Marion (Godnattpuss), Maria (@Trädgårdsgatan6) & Sarah (Godnattpuss)

Lätt att få ett fint resultat

Att få ett fint resultat med Godnattpuss Sovrumsfärg är enkelt, men det är viktigt att komma ihåg att arbeta ut det i ett tunt lager. När sedan färgen börjar att torka tar den emot C02 i luften och blir mer och mer täckande – så ett tjockt lager färg behövs inte. Under torkningsprocessen ser man också hur det rika pigmentet träder fram, fångar ljuset och ger ett fantastiskt djup till kulören. 

– Drömsyn är så vacker i kulören. Ljus, varm och inbjudande men samtidigt dynamisk och spännande då den varierar både efter tid på dygnet, väderlek och i vilket väderstreck rummet ligger. Ester som nyss fyllt tonåring ville ha en ljus och modern känsla i sitt rum föll direkt för den ljust grå/beige nyansen och är supernöjd med hur resultatet blev. Mysigt, svalt och avslappnat, precis som tonåringen själv i vissa lägen 😅😉 förklarar Maria.

Godnattpuss färgprover i kvällsljus

Så bra miljöval – 100% naturlig (plastfri!), hållbar produktion…

Hur tänker Maria då när det gäller miljöfördelarna med Godnattpuss Sovrumsfärg? 

– Bara vissheten om att ha målat med en färg som faktiskt gör sovrumsklimatet i min dotters rum bättre än tidigare känns ju fantastiskt bra. Jag kan ju inte ge henne en bättre present än välmående.

– Att färgen sedan även är hållbart framtagen enligt de cirkulära principerna och innehåller endast naturliga ingredienser är ju 10 av 10. Min målsättning är att inom så många områden jag bara kan och har möjlighet, tänka mer hållbart och jag som älskar att måla och förändra med färg jublande när jag upptäckte denna nya färgen på marknaden. SÅ roligt med en produkt som är genomtänkt hela vägen, från förpackning till minsta ingrediens och senare funktion. 

maria_citat2

Maria fortsätter…

– Det är så spännande att något som först bara är en vätska i en burk faktiskt gör sådan skillnad när den kommer upp och få torka på väggen. Det känns nästan för bra för att vara sant nu när jag vet att färgen faktiskt bidrar både till en bättre luftkvalité och ett ökat välmående i Esters sovrum.

Motverkar allergier och eksem

– Det finns så många fördelar – från det att den minskar uppkomsten av damm och kvalster på väggarna, tack vare grafen och kalk som ingredienser – till det att den inte innehåller något tillsatt konserveringsmedel, vilket betyder att väggarna inte utstrålar några skadliga ämnen som kan ge upphov till bland annat allergier och eksem, vilket varit något som Ester dragits med och haft stora svårigheter med ända sedan födseln, berättar Maria.

Att välja en neutral kulör till sina väggar kan också vara ett bra val miljömässigt i sig, i och med att det kan fortsätta att passa fint i tonårsrummet under en längre tid. Med en bra neutral kulör på väggarna behöver du inte måla om varje gång du får lust att möblerar om, eller ens om du vill byta ut precis allt i rummet. En väl vald neutral kulör kan vara vacker till massor av andra kulörer och stilar och därmed fortsätta att passa in. 

Dock finns det några punkter Maria uppmanar oss att gärna tänka lite extra på när vi väljer färg…

Att ha extra koll på när du väljer färg

♥   Välj en färg som är rik på högkvalitativt pigment.
Det är extra viktigt när du ska använda en neutral kulör, att du hittar en färg som är rik på högkvalitativt pigment. Då får väggarna djup och liv. Undvik att göra misstaget att måla med en billig färg där man har snålat med pigmentet, för då riskerar du få helt livlösa väggar. Färg som är rik på bra pigment interagerar med ljuset och de andra kulörerna som finns i rummet, förklarar Maria.

♥  Ta gärna hem ett färgprov på färgen.
Du behöver inte måla på väggen utan kan även måla på en gammal tapetrest till exempel (eller beställ ett handmålat provark – finns att beställa fraktfritt på Godnattpuss till exempel). Den får gärna vara ganska stor – minst A4 storlek. Titta sedan på färgen inne i rummet du ska måla. Se hur det bli i olika ljusförhållande, till exempel i rummets naturliga ljus på morgonen, på kvällen, när du tänder lampor där, osv. Hur du upplever en färg ändrar sig jättemycket beroende på ljuset. 

♥  Fundera även på i vilket väderstreck rummet du ska måla ligger i
I norrläge blir ljuset, stora delar av året här i Sverige, kallare och mörkare medan det i söderläge blir det alltid ljusare och varmare. Detta kan vara bra att veta då en grå gärna både vill bli mörkare och gå mer åt blått i norrläge om den inte innehåller varma pigment som gult och rött.   

Familjens hundvalp Ella ville så sklart också vara med när de andra tjejerna skulle fotograferas

Tillbaka till Esters rum – med den busiga valpen Ella

Tillbaka till Esters nya tonårsrum och vi från Godnattpuss, tillsammans med fotografen Therese Ivarsson, fick nöjet att få träffa Ester där, med mamma Maria, lillasyster Edit och den busiga hundvalpen Ella. 

Det var en grå dag i slutet av september och färgen på väggarna kändes mjuk och behaglig i det sena eftermiddagsljuset. Det blev så vackert med kulören Drömsyn tillsammans med det ljusa trägolvet, vitmålade listorna, naturliga sängtextilierna och charmiga gamla möblerna där.

Vi passade även på att fotografera tjejerna i vita nattlinnen från Godnattpuss kollektion. Ella ville inte vara sämre än att också vara med framför kameran – och så skapade hon det underbara kaoset som bara djur och barn kan. 

Fr vänster: Marion, Ester, Maria, Edit, Sarah

♥  Tusen tack Maria, Ester och Edit (och Ella!) för en supermysig eftermiddag hemma hos er. Och tack igen för att ni valde Godnattpuss färg till Esters rum!


CREDITS (eller VEM-GJORDE-VAD):

Bilderna togs av fotografen, Therese Ivarsson, som du kan också hitta på Instagram, bland annat på kontot @therese.ivarsson

Denna bloggpost har skrivits av Sarah på Godnattpuss. Vi på Godnattpuss har också ett Instagram konto, så klart. Du hittar oss på @godnattpuss

Antagligen följer du redan Maria på Instagram, men gör du inte det heter hennes mysigt, kreativt och fantastiskt inspirerande kontot @tradgardsgatan6

Hjärtligt välkommen att kontakta mig om du vill ha mer information om Godnattpuss Sovrumsfärg. 

Varma hälsningar,

Sarah på Godnattpuss

»

what do you think?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.